Tips på hur du bygger ett lysande event!

När du gått igenom Eventguiden och startat upp ett event så kommer du att få ett förslag på upplägg i ditt event, baserat på de uppgifter du fyllt i. Tänk dig detta steg som ett vitt blad, där du kan bygga ditt event hur du vill lägga upp det.

Steg 1. Börja med att skaffa dig en överblick över ditt event. Basuppgifterna är redan ifyllda, och ett förslag på upplägg är redan inlagt för att det ska bli lätt för dig att börja bygga.

Steg 2. Innan det är dags att börja fundera på detaljer kring bokningen, såsom antal deltagare och tiden för fikat, är det hög tid att fundera lite över vilket övergripande upplägg du tänker dig på eventet. Ska ni sova över på samma ställe som ni har själva konferensen, eller skall login tillhandahållas av en annan leverantör? Ska ni ha en bussresa dit och hem som skall tillhandahållas av ett bussbolag? Ska ni ha någon aktivitet som ett aktivitetsbolag skall tillhandahålla?

Alla delar som en ny leverantör skall tillhandahålla är ett eget innehåll i ditt event. Till höger i schemavyn ser du en översikt över ditt innehåll. Innan du lagt till fler leverantörer finns det bara ett innehåll: Konferenshotellet. Konferenshotellet har redan många delar i sig, såsom fika och konferenslokalen. Detta blir viktigt sedan när du ska skicka ut offertförfrågningar. Bussbolaget skall leverera en offert för transport, och Konfereshotellet en offert för fika, lunch, övernattning osv.

Det är lätt att se skillnad på innehåll i din schemavy, olika innehåll har olika färg. Har du många delar som skall tillhandahållas av samma leverantör, så är dessa i samma färg. För ett exempel på hur det kan se ut när du lagt till ett nytt innehåll kan du se posten om att Lägga till ett innehåll.

 

Stäng meny