Felsöka en deltagarlista i Excel

Om du får ett felmeddelande när du försöker ladda in en deltagarlista från Excel är det troligen någonting som är fel i den lista du försökt ladda upp. Försäkra dig i första hand om att du använder en ny Excel-mall direkt nedladdad från Event Logic, då det annars kan vara så att din lista sparats i fel verision av Excel.

Om du ändå får ett felmeddelande, undersök någon av tre följande lösningar:

1.
Ett fel kan vara att listan har en formatering som ligger kvar från den tidigare listan. För att detta inte skall hända gör du så här när du klistrar in listan i Excel-mallen från Event Logic:
– Högerklicka i cellen högst upp
– Klistra in special

– Klistra in värden och tryck på OK

2.
Om en mailadress är uppenbart felaktig så kommer ett felmeddelande upp. Det vanligaste felen är
– Sök på å/ä/ö och specialteckeni email-listan
– Det är ett mellanrum bakom en mailadress

3.
Sök efter dubbletter av emailadresser i din lista. Excel har en inbyggd funktion för detta, så du behöver inte gå igenom hela listan manuellt. Gör såhär:
– Markera hela listan.
– Tryck på Data i verktygsfältet > Ta bort dubbletter