Länka till ett dokument i din inbjudan

Om du vill länka till externa dokument i din inbjudan är det lätt att göra det i Event Logic!

Du gör detta i samma formateringsfönster som när du ändrar och lägger till text.

1. Välj Lägg till text eller Ändra text och / eller lägg till bilder. Ställ markören där du vill infoga länken.
  2. Tryck på Infoga/redigera länk
  3. Du får då upp en ruta där du kan skriva in en URL där du har det sparade dokumentet. Du kan till exempel använda Drive, eller Google Docs för att skapa en URL för ett dokument du har uppladdat på någon av dessa plattformar.
  4. Efter att du klistrat in din URL så kan du vid Text att visa döpa länken till någonting, till exempel ”Meny” eller någon annan beskrivande text så att det i inbjudan blir tydligt vad det är som finns i det länkade dokumentet. Titel kan du lämna tomt. Tänk på att alltid välja som Mål: Nytt fönster så att filerna öppnas i ett nytt fönster.

Om du vill att ett specifikt ord i en text som du redan skrivit ska bli en länk (till exempel ”Menyn hittar du här” och att ordet ”här” är en länk) så skapar du det genom att först markera det ordet och sedan klicka på Infoga/redigera länk och följer stegen ovan. Text att visa kommer då redan vara förifyllt.