8.3 Hantera din deltagarlista

Det finns många sätt att välja deltagare i din deltagarlista och hantera det urvalet. Nedan följer några exempel.

Ta bort deltagare

Om du vill ha bort en deltagare från listan trycker du på den lilla papperskorgen vid deltagaren i listan.

Om du vill ta bort ett flertal användare kan du göra det genom att bocka i deltagaren och sedan trycka på ta bort.

För att markera ett flertalet användare som t ex har en viss status, kan du sortera fram dessa i listan så att de blir markerade, och sedan trycka på ta bort.

Ändra information om en deltagare

Du som arrangör kan ändra all information om dina deltagare. Detta gör du genom att trycka på deltagaren. Då får du upp en pop up för att redigera deltagarens information. Du kan båda ändra information och lägga till ny. Har du frågor kring rubriken “Kommer delta”, läs mer under rubriken Status.

Status på dina deltagare

Deltagarstatusarna en deltagare kan ha är

• Inte inbjuden än
  • Har inte svarat
  • Kommer
  • Kommer inte
  • Pending

Statusarna uppdateras vart eftersom informationen uppdateras om dina deltagare, antingen genom att du själv ändrar informationen eller genom en inbjudan du skickat ut där deltagaren fått möjlighet att själv anmäla sig.

När du först laddar in deltagare i din deltagarlista får alla automatiskt statusen Inte inbjuden än. När du sedan skickat ut inbjudan till dina deltagare uppdateras statusen till Har inte svarat.

När en status ändras från Har inte svarat till Kommer eller Kommer inte skickas det automatiskt ut ett e-post till deltagaren med bekräftelse registrering eller avregistrering till eventet. Detta händer oavsett om deltagaren meddelar sin registrering eller avregistrering genom en inbjudan du skickat ut, eller om du som arrangör ändrar statusen manuellt på deltagaren.

Vill du ändra statusen på många deltagare på en gång så kan du markera dem i listan, eller välja alla deltagare med en viss status och ändra alla de som blir markerade samtidigt. Detta gör du genom att trycka på Välj och sedan Status.

Detta med status kan även vara behändigt att använda sig av om du t ex skall skicka ut påminnelse till alla i din deltagarlista som inte svarat på din inbjudan, eller om du vill få ut en lista på alla som kommer till ditt event. Om du vill läsa mer om dessa funktioner kan du läsa om det under Sortera deltagare, samt Inbjudan > Skicka påminnelse.

Sortera deltagarlistan

Du kan sortera din deltagarlista på många sätt.