Rating

Dagen efter ett avslutat event så går det automatiskt ut ett utvärderingsmail till deltagarna. I mailet ombeds deltagarna att betygsätta leverantörerna från ett till fem samt eventet som helhet mellan ett till fem. De kan också lämna en kommentar om de vill. Svaren dina deltagare ger ser du enkelt och snyggt sammanställda vid fliken Rating i Navigationsmenyn. Du kan också jämföra och se deltagarnas betyg och i egenskap av besökare mot användarnas…

Fortsätt läsa

Slutgiltiga priser

Efter att ditt event är avslutat för leverantören möjlighet att fylla i de slutgiltiga priserna för bokningen. Dessa utgår alltid från offerten, men leverantören kan ändra raderna i den eller lägga till rader om någonting tillkommit på plats. Du får ett mail när leverantören skickat de slutgiltiga priserna till dig. Du har då möjlighet att gå in och kontrollera så att leverantören fyllt i korrekta uppgifter för bokningen. Är någonting fel i…

Fortsätt läsa

Ta bort eller avsluta ett event

Du kan välja mellan att helt ta bort ett event, och att avsluta det. Vi rekommenderar alltid att du alltid avslutar event, istället för att raderar dem. Skillnaden mellan att radera att event och avsluta det är att ett avslutat event kommer att finnas kvar i din lista över avslutade event, medan ett raderat event aldrig går att återskapa. Raderar du eventet har du heller aldrig tillgång till informationen i det igen. För att avsluta eller…

Fortsätt läsa
Stäng meny